Kdo lahko opravi servis računalnika?

Vsaka oseba, katera ima ustrezno znanje. Seveda pa so za prodajanje tovrstnih uslug potrebne tudi določene reference in dovoljenja, katera pa žal ne more pridobiti prav vsak. Seveda vam lahko servis računalnika opravi dober prijatelj, znanec ali sorodni, kateri vam za to ne računa. Te osebe ne bodo pod drobnogledom, saj svojih uslug ne prodajajo ampak gre zgolj za uslugo. Vsi ostali, ki promovirajo in svoje znanje prodajajo, pa potrebujejo več kot samo to.


 
Ste si že naložili antivirusni program?

Menite, da to ni potrebno? Nikar ne bodite tako prepričani in še danes zavarujte svoj osebni ali prenosni računalnik pred morebitnimi virusi in škodljivimi datotekami, katere prežijo na vaš računalnik na vsakem koraku.  Morda ste mnenja, da vas ne more dobiti kakšen virus, ker nič ne vlečete dol z interneta, a ni tako. Tudi samo brskanje po internetnih datotekah, trenutek nepazljivosti in to je to! Vaš računalnik je lahko okužen en, dva, tri. Zakaj pa mislite, da je računalniška industrija izdelala antivirusni program oziroma programe? Vse pač ni v zaslužku!


 
Trdi disk je del računalnika, na katerem imamo shranjene podatke. Velikokrat se dogaja, da se trdi disk enostavno pokvari, zaradi česa lahko izgubimo podatke. Seveda obstajajo različna podjetja, ki nam te podatke poskušajo rešiti ali jih vsaj delno povrniti. Vsekakor pa je občutek ob tem, ko se pokvari trdi disk izjemno neprijeten. Zaradi tega lahko izgubimo veliko pomembnih datotek, ki smo jih imeli shranjenih na računalniku. Preventivno je dobro, če imamo te pomembne dokumente shranjene še kje drugje, tako da v primeru okvare trdega diska ne bomo imeli težave z izgubljenimi podatki na disku.


 
Kako poteka prodaja računalniške opreme?

Oziroma, bolje bi se bilo vprašati kje vse je mogoče kupiti računalniško opremo. Prodaja računalniške opreme v sodobnem času poteka tako v klasičnih trgovinah, kot tudi preko spleta. Preko spleta lahko različne računalniške komponente in ostalo opremo kupite preko kakšne spletne prodajalne/ ponudnika ali pa neposredno od kakšne fizične osebe. V kolikor se odločite za slednje, se morate zavedati določenih tveganj, ki pridejo zraven.  O kakšnih tveganjih govorimo: