Ste si že naložili antivirusni program?

Menite, da to ni potrebno? Nikar ne bodite tako prepričani in še danes zavarujte svoj osebni ali prenosni računalnik pred morebitnimi virusi in škodljivimi datotekami, katere prežijo na vaš računalnik na vsakem koraku.  Morda ste mnenja, da vas ne more dobiti kakšen virus, ker nič ne vlečete dol z interneta, a ni tako. Tudi samo brskanje po internetnih datotekah, trenutek nepazljivosti in to je to! Vaš računalnik je lahko okužen en, dva, tri. Zakaj pa mislite, da je računalniška industrija izdelala antivirusni program oziroma programe? Vse pač ni v zaslužku!

Res je, da je dosti teh plačljivih, prav tako je potrebno plačati določeno ceno za večjo varnost. Toda vsi tisti, ki dnevno brskate po internetu, prenašate kakšne datoteke, filme, serije, programe in podobno, bodite pazljivi! Prenesite si brezplačen antivirusni program, katerega je mogoče dobiti kar preko spleta in si ga naložite na svoj računalnik. Bolje vsaj neka zaščita, kot nič! Morda se vam sedaj tole zdi povsem nepotrebno in proč vržen denar, a ko bo virus zajel vaš računalnik in na njem naredil nepopravljivo škodo, vam bo žal, da ga niste pravočasno in ustrezno zaščitili. A veste kaj pravijo  - po toči zvoniti je prepozno!

V kolikor ste amater na področju računalništva in so vam tovrstne stvari tuje, nikar ne delajte tega sami. Sicer naložiti program niti ni taka umetnost, a za nekoga, ki se na to ne spozna je lahko to resnično zahtevna naloga. Dejansko boste z neznanjem naredili več škode na računalniku kot koristi.  Pri nalaganju antivirusnega programa ali katerih koli drugih ne gre samo za »download« ampak so bistvene tudi nekatere druge nastavitve katere je potrebno pravilno narediti, zato vam svetujemo najem osebe, ki se na te stvari dobro spozna. Lahko tudi kakšen znanec, pomembno je le, da tisti osebi te stvari niso tuje. Že predhodno pa si lahko na spletu preberete malce več o antivirusnih programih, kateri so brezplačni, katere priporoča večina in podobno.

Skratka, poskrbite za to, da antivirusni program ne bo postal vaša nočna mora ampak stvar, katera bo zaščitila vaš računalnik in vam tako tudi prihranila številne neprijetnosti.




Leave a Reply.