Domena .si je v Sloveniji najbolj pogosta. Domenska končnica .si namreč označuje prav Slovenijo. Vendar pa to še ne pomeni, da mora imeti vsaka slovenska spletna stran nujno takšno domensko končnico. V resnici je njena izbira povsem poljubna, zato lahko poleg .si, .com in .info izberete tudi nekatere manj običajne domenske končnice. A se pri takšni izbiri splača vprašati, kako bodo na to gledali obiskovalci in uporabniki vaše spletne strani. Manj običajne končnice jih namreč lahko zmedejo oziroma dajo občutek, da s spletnim naslovom ni vse v redu. Zato je domena .si še vedno najbolj pametna in varna izbira.
Picture

Domena .si po ugodni ceni

Ker je domena .si pri nas tako priljubljena, domene s takšno domensko končnico prav vsi ponudniki nudijo po zelo ugodnih cenah. Če pokukate na spletno stran domovanje.com, si lahko ogledate cene posameznih domen. Prav tako pa lahko na omenjeni spletni strani preverite, ali je vaša izbrana domena .si še prosta. V primeru, da temu ni tako, imate dve možnosti:
- da izberete drugo domensko končnico,
- da se odločite za drugo domeno, a obdržite domensko končnico .si.

Katera možnost je boljša? To je odvisno od mnogih dejavnikov. Kot je bilo že napisano, obiskovalci slovenskih spletnih strani in trgovin velikokrat pričakujejo končnico .si. Pogosto se jim takšna končnica zdi celo popolnoma samoumevna. Zato si včasih domene s kakšno drugo končnico težje zapomnijo. Po drugi strani pa je fino, če je tudi samo ime domene udarno, zanimivo in privlačno. Najbolje je, da je povezano z vsebino spletne strani oziroma z dejavnostjo, s katero se ukvarjate.

Najboljša je gotovo kombinacija takšne udarne in privlačne domene s končnico .si, a kadar to ni možno, si lahko morda izmislite kakšno drugo domensko ime, ki še ni zasedeno. Če pa si res želite, da bi bil vaš url sestavljen s točno določene besede, jo lahko kombinirate tudi s kakšno drugo končnico. Seveda če tudi ta kombinacija še ni zasedena.

Bolj posebne domene so navadno še proste

Ker je na internetu veliko spletnih strani, je veliko domen že zasedenih. Vendar kljub temu obstaja še ogromno možnosti. Vaša domena .si je torej lahko skorajda katera koli beseda ali besedna zveza. Bolj običajne besede, pogosta imena in priimki ali poimenovanja dejavnosti so navadno v tej kombinaciji že zasedeni, a vsekakor ne vsi. Veliko več možnosti za to, da bo vaša domena .si še prosta imate, če izberete kakšno posebno besedo. A ne le to: tako bo vaša domena .si tudi veliko bolj zanimiva za obsikovalce.





Leave a Reply.