Prinatanje je hitrejše in bolj ugodno v današnji dobi kot je bilo kadarkoli prej, ampak se lahko hitro zmedemo, kar se tiče izbire pravega tonerja. Printerji in tonerji, ki so na voljo na tržišču so zelo različni, in če ne poznamo osnovnih oznak lahko hitro naredimo napako. Tako lahko izgubimo veliko denarja, če naši tonerji niso primerne zasnove.
Picture

Doma in v službi

Še do pred kratkim so bili tonerji za laserske printerje veliko dražji od navadnega črnila, ampak izboljšave v tehnologiji so privedle do znižanja cen. Tako si lahko podjetja in tudi domači uporabniki privoščijo kvaliteten laserski printer in toner s katerim bodo hitro in natančno opravili vse naloge.
Picture
Največja prednost hitrega printanja so tonerji, ki jih uporabljajo laserski printerji, saj lahko naprintajo veliko več v krajšem času kot, če bi uporabljali črnilo. Tako poznamo generične in originalne tonerje, ki se razlikujejo po ceni, velikosti in kvaliteti izpisa barv na papirju.

Originalni in generični tonerji

Ko bomo kupovali nov toner bomo lahko v dilemi kaj kupiti. Kaj je razlika med originalnimi in generičnimi tonerji? Pomembno se je zavedati, da je originalen (OEM) toner kompatibilen z našo napravo, saj ga je naredilo podjetje, ki izdeluje naš printer. Generični tonerji pa so kompatibilni z našo napravo in so obenem cenejši. Generični tonerji imajo lahko tudi dodatne izboljšave v primerjavi z originalnimi kot so: večja kapaciteta, boljša kvaliteta barve, več naprintanih strani za enako porabo barve itd.

Kaj je boljše?

Večini uporabnikov laserskih printerjov je najbolj pomembno, da je toner cenejši. To je zelo pomembno, če veliko printamo in bi radi, da so tonerji, ki jih kupujemo cenejši. Originalni tonerji so dražji kot generični, ampak so narejeni posebej za našo napravo in tipe papirja, ki jih naprava podpira. Generični tonerji so pa replika originalnih in so lahko, če veliko printamo, boljša izbira kot originalni.
Originalni tonerji so priporočeni za uporabnike, ki želijo imeti najboljšo kvaliteto slike in potrebujejo zanesljivost. Morda so malo dražji, ampak originalni tonerji so veliko bolj kompatibilni z našim printerjem kot pa generični, kar pomeni, da imamo garancijo proizvajalca, da bo toner deloval brez problemov.



Leave a Reply.