Izdelava spletne trgovine je lahko zelo dolg in tudi precej zamuden proces, ki se brez dobrega načrtovanja in premišljenega dela lahko zavleče tudi za obdobje več mesecev oziroma celo za dalj časa. Ker vemo, da si česa takšnega gotovo nikakor ne želite doživeti na lastni koži, ampak bi radi do svoje lastne spletne trgovine prišli čim prej (že jutri, če bi se to dalo), vam ponujamo nekaj nasvetov, kako lahko do nje pridete čim hitreje in s čim manj težav. Preberite si jih v nadaljevanju!



 
​Redno skrbite za servis in vzdrževanje svojega računalnika? Potem so možnosti, da pride do resne mehanske okvare manjše. Redno skrbite za varnostno kopiranje svojih datotek? Potem je tveganje, da bi tudi ob morebitni okvari ostali brez pomembnih podatkov, manjše. A bodimo za trenutek realni, malo je tistih, ki redno skrbijo za servisiranje, še zlasti, če je računalnik namenjen zasebni uporabi ali uporabi v majhnem podjetju, ki si ne more privoščiti serviserja na podlagi redne mesečne pogodbe. Prav tako pa tudi tistih, ki si delajo varnostne kopije datotek redno in sproti, skorajda ni – s tem prav vsi odlašamo, zato se pogosto pripeti, da se nazadnje pojavi okvara in je potrebno reševanje podatkov iz trdega diska. To vsekakor ni prijetna izbira, vendar pa je edina možnost – sicer lahko ostanemo brez vsega.

 
Ne lotimo se vsega sami!
Danes je vse bolj pomembna izdelava spletnih trgovin. Celotnemu svetu lahko vsako podjetje predstavi zbirko svojih izdelkov, morda celo samo enega in izjemno pospeši svojo prodajo, ki bi brez promocije preko spleta morda bila tako nizka, da bi bil celo ogrožen obstoj podjetja. Izdelava spletnih trgovin pa nikakor ni enostavna zadeva, kljub temu, da se želijo tako prepričati v mnogih podjetjih. To je ena večjih napak, ki jih lahko naredijo, saj se tako globoko in nerazumljivo zapletejo v izgradnjo nečesa, v čemer niso strokovnjaki. To je nekako tako, kot bi dobavitelj sadja in zelenjave želel sam zgraditi velikansko skladišče ali pa da bi hotelska veriga iskala delavce, ki bi gradili nov hotel.

 
Korejski tehnološki gigant Samsung je svetu bolj znan kot proizvajalec mobilnih telefonov in podobnih naprav, se pa poleg tega več kot uspešno bori za tržni delež tudi na področju tiskalnikov in druge pisarniške opreme. Tiskalniki in multifunkcijske naprave Samsung se ponašajo z nekaterimi odlikami, zaradi katerih so v mnogih pogledih korak pred konkurenco, zato ni čudno, da njihovi izdelku postajajo vedno bolj prisotni tudi v pisarnah. 

 
Pomen varnosti na internetu je vse večji. Spletni napadalci nikoli ne počivajo, zato moramo svoje spletne strani vedno ustrezno zavarovati. Vrste napadov in možne posledice so zelo različne, najhuje pa je zagotovo v primeru, ko hekerji prestrežejo zaupne podatke in jih uporabijo v svojo korist. Naj bodo to zaupni osebni podatki, številke kreditnih kartic ali morda drugi finančni podatki, posledice so v vseh primerih lahko zelo hude.

 
Kdo bi dandanes lahko živel brez sodobne tehnologije? Ta je postala del našega življenja, prav tako pa vedno bolj cenovno dostopna množicam. Medtem, ko si včasih ljudje niso mogli privoščiti mobilnega telefona, je sedaj ta stalni spremljevalec skoraj vsakega človeka. Iz leta v leto je izbira mobilnih naprav večja. Proizvajalci se trudijo zadostiti prav vsem potrebam sodobnega človeka. Tako so naprave vedno bolj razvite z raznimi možnostmi, ki jih nudijo uporabniku.

 
Svetovni splet je medij, zaradi katerega je prišlo do propadanja drugih medijev, predvsem tiskanih. Splet je izjemno hitro postal glavno sredstvo informiranja in zabave, saj je v primerjavi s tiskanimi mediji cenovno ugoden, hkrati pa tudi učinkovit in neverjetno dostopen. To pomeni, da je hkrati konec tudi klasičnega oglaševanja v tisku, torej v revijah in časopisih – spletno oglaševanje si z vsakim letom odreže večji kos pogače.

 
V današnjem času hitrega življenja nam je zelo pomembno, da se stvari hitro dogajajo. Če so ljudje včasih imeli zelo veliko časa za nakupovanje, izbiranje izdelkov in čakanje v vrstah na blagajni - danes temu zagotovo ni več tako. Ljudje imamo vsakič manj časa.
Zaradi tega je spletno nakupovanje tudi v Sloveniji v velikem porastu. Poznamo številne spletne trgovine, kjer dobimo praktično vse, kar lahko tudi v navadnih fizičnih trgovinah. Velika prednost je ta, da nam ni potrebno čakati in lahko izdelek naročimo ter plačamo takoj. Slabost pa je zagotovo v tem, da naročene izdelke ne prejmemo hkrati s plačilom. Vendar, če se navadimo naročevati prej, potem tukaj zagotovo ni težava.

 Kakšne plačilne sisteme poznamo? Zelo pomembno je, da spletni trgovini, v kateri nakupujemo, tudi zaupamo. Zaupanje je zagotovo glavno vodilo spletnega nakupovanja. Hkrati seveda z varnostjo spletnega nakupovanja. Poznamo veliko različnih plačilnih sistemov, preko katerih lahko izdelek plačamo ter naročimo. Poznamo plačilne sisteme za gotovinsko plačevanje, sisteme za obročno odplačevanje, sistem kreditnih kartic ter razne spletne banke. Od lastnika spletne trgovine pa je odvisno, katere plačilne sisteme (
http://www.izdelavamagentotrgovine.si/moduli) uvede v samo spletno stran. Seveda večina spletnih trgovin ponuja tudi plačilo po povzetju ali predračunu, vendar pa je plačilo po povzetju najmanj zaželjeno v spletnih trgovinah.

Kam uvrščamo kateri plačilni sistem v spletni trgovini?  

Obročno odplačevanje:

- Diners

- E-krediti

Kreditne kartice:

- 3D secure

- Acktiva payment Getaway

Spletne banke:

- Abanet

- NLB Klik

Gotovinsko plačevanje:

- Paypal

- Moneybookers

- Paysafecard

- Cash-ticket

- Moneta

Centralni sistemi:

- EON NULL

- EON MegaPOS

Kot smo že napisali, vsak spletni trgovec se posamično odloči, kakšne plačilne sisteme bo nudil obiskovalcu oziroma kupcu. Zavedati se je potrebno, da ima večinoma vsak plačilni sistem svoje provizije ali pa mesečne naročnine. Odvisno od splošnih pogojev plačilnega sistema. Hkrati pa je potrebno vedeti, da več plačilnih sistemov nudite, več naročil lahko potencialno imate, saj imajo ljudje možnost izbire in zajamete širok spekter ljudi - ne glede na posedovanje in način plačevanja posamezne osebe.
Najbolj pomembno je dejstvo, da vam plačilni sistemi na spletni trgovini delujejo tako, kot bi morali.  Zato izberite strokovnjake, ki vedo, kaj počnejo.

 
Uporabniški vmesniki za urejanje spletnih strani (CMS) niso nič novega. Na trgu so že par desetletij, vendar so šele sedaj začeli doživljati pravi razcvet. V tem članku vam bomo razložili mnoge prednosti sistemov za vodenje spletnih trgovin. S tem boste dosti lažje razumeli zakaj so tako nujni in zakaj brez njega skorajda več ne gre. Kot primer si bomo vzeli uporabniški vmesnik Magento.

 
V današnjih časih se storitve in različni izdelki največkrat iščejo kar z domačega stola pred računalniškim zaslonom in s pomočjo internetnega brskalnika, zato je zelo pomembno, da je vaše podjetje prisotno tudi na svetovnem spletu. Če ga tam ni, ga uporabniki storitev, morebitni poslovni partnerji ali kupci izdelkov iz domačega stola ne bodo mogli najti, kar bo za njih pomenilo skorajda enako, kot da podjetje sploh ne obstaja, saj jim niti na misel ne bo prišlo, da bi ga morda iskali tudi kje drugje.