Korejski tehnološki gigant Samsung je svetu bolj znan kot proizvajalec mobilnih telefonov in podobnih naprav, se pa poleg tega več kot uspešno bori za tržni delež tudi na področju tiskalnikov in druge pisarniške opreme. Tiskalniki in multifunkcijske naprave Samsung se ponašajo z nekaterimi odlikami, zaradi katerih so v mnogih pogledih korak pred konkurenco, zato ni čudno, da njihovi izdelku postajajo vedno bolj prisotni tudi v pisarnah. 
Če tudi vi uporabljate Samsung tiskalnik, potem verjetno že poznate nekatere prednosti teh naprav – strinjali se boste, da si posebno omembo zaslužijo kartuše Samsung ter tonerji, ki zagotavljajo odlične rezultate tiskanja.

Kako izbrati kartušo za tiskalnik?



Najprej preverite, katere kartuše sodijo v vaš tiskalnik. Nazivi primernih kartuš so navadno navedeni kar na tiskalniku ali pa na priloženi dokumentaciji, brez težav pa te informacije dobite na spletu, če v iskalnik vtipkate model svojega tiskalnika. Pri iskanju kartuš bodite pozorni na vsako številko – ne želite kupiti drage opreme, ki na koncu sploh ne bo primerna za vaš tiskalnik. Pazite seveda tudi na to, da izberete kartuše s pravimi barvami in primerno kapaciteto. Če niste povsem prepričani, kaj izbrati, je najbolje kupiti kar še en komplet enakih kartuš, kot ste jih pravkar porabili.
Izberite med originalnimi in kompatibilnimi kartušami. Originalne kartuše so najbolj primerne za vaš tiskalnik, saj vam proizvajalec garantira optimalno delovanje naprave, kakovost barve in kapaciteto. Je pa treba za to seveda plačati nekoliko višjo ceno, kar se hitro pozna pri uporabnikih, ki veliko tiskajo. Predvsem tisti, ki pri tiskanju niso tako zahtevni, se bodo zadovoljili s kompatibilnimi kartušami drugih proizvajalcev, ki sicer niso tako zanesljive, a lahko predstavljajo tudi znaten prihranek. Kartuše Samsung v tej točki morda niso najboljši primer, saj so tudi originalne kartuše tega proizvajalca zelo dostopne.
Kartuše pravilno namestite v tiskalnik. Tudi ta točka je nadvse pomembna, saj razmeroma pogosto prihaja do težav pri menjavanju kartuš. Bodite pozorni na to, kam katera kartuša sodi, najbolje pa bo, da pred zamenjavo kartuš natančno preberete navodila za svoj tiskalnik.
Če se boste menjavanja kartuš lotili previdno in premišljeno, bo opravilo enostavno in hitro končano. Ostane vam torej le še koriščenje bogatih barv in občudovanje čudovitih rezultatov tiskanja!

Preberite si prispevek na temo: mobilni telefoni



Leave a Reply.