Sistem za upravljanje spletnih trgovin Magento se je v svetu spletnih trgovcev uveljavil kot izpopolnjen, a kompleksen sistem, ki služi predvsem tistim bolj zahtevnim trgovcem, ki želijo celotno trgovino prilagoditi svojim željam. Za takšne in drugačne prilagoditve poskrbi Magento programer, ki je nujno potreben, če upravitelj spletne trgovine sistema ne obvlada dovolj dobro, da bi razvijal dodatne funkcionalnosti.

Že pri namestitvi in konfiguraciji sistema se lahko hitro zaplete, predvsem zato, ker je uspešna namestitev in osnovna prilagoditev sistema ključnega pomena za uspeh trgovine v prihodnje. Magento programer bo poskrbel za vsa takšna opravila, pri tem pa bo delo opravil tako, da bomo na urejenem sistemu lahko hitro in brez težav gradili spletno trgovino. Seveda pa delo Magento programerja ne obsega le namestitve in konfiguracije sistema – pravzaprav se s tem opravilom pogosto soočijo kar upravljalci trgovine sami. 
Programiranje pride bolj v poštev kasneje, ko je treba obiskovalcem spletne strani zagotoviti funkcije, ki jih osnovna namestitev sistema ne nudi. Magento programer bo v tem primeru pripravil dodatne module, ki bodo zadostili potrebam kupcev. Pogosto to delo obsega funkcionalnosti v zvezi z izdelki, na primer napredno primerjavo izdelkov, naročanje izdelkov po meri, kombiniranje izdelkov in podobno. Če naši izdelki niso preveč zahtevni, pa bomo najbrž potrebovali vsaj čim večji izbor plačilnih sredstev, urejanje stroškov poštnine in podobno. Vse to mora Magento programer seveda brez težav opraviti, saj prav te dodatne funkcionalnosti odtehtajo sicer kompleksno zgradbo sistema.

Pri najemu programerja za urejanje spletne trgovine Magento pa moramo biti pozorni predvsem na to, da delo zaupamo strokovnjaku, ki ima s sistemom že vsaj nekaj izkušenj. Tako se bomo lahko nanj zanesli, delo pa bo opravljeno kvalitetno, kar bo služilo predvsem obiskovalcem naše trgovine. Kvaliteten Magento programer bo sicer za lastnika spletne trgovine predstavljal strošek, ki pa si ga moramo razlagati kot investicijo, ki se povrne na račun boljših prodajnih rezultatov.



Leave a Reply.