Vsem se lahko zgodi, da nam kaj na računalniku preneha delati. Lahko imamo težave s trdim diskom, grafično kartico ali celo operacijskim sistemom – računalniški servis nam pomaga odpraviti težave, da lahko nadaljujemo z našim delom. Lahko se tudi zgodi, da nam programi nočejo delovati pravilno ali pa, da imamo virus na računalniku, ki ga ne moremo odstraniti. Strokovnjaki na računalniškem servisu nam temeljito pregledajo računalnik in popravijo vse napake, ki nam otežujejo delo z računalnikom.
Picture

Kdaj potrebujem pomoč?

Pomoč potrebujemo kadar ne moremo uporabljati računalnika in težave ne znamo ali ne moremo odpraviti sami. V računalniku je veliko komponent, ki morajo delovati skladno ena z drugo, da celotni sistem lahko uporabljamo. Že najmanjša okvara na komponentah, kot je pomnilnik, matična plošča ali disk nam lahko onemogoči dostop do našega računalnika, tablice, pametnega telefona in drugih pametnih naprav. Velikokrat je potrebno napravo razstaviti po komponentah in vsako posamično stestirati, da ugotovimo kje in kaj je težava.
Tukaj nam lahko pomaga računalniški servis, saj imajo strokovnjaki, ki ga vodijo potrebne izkušnje in opremo s katero lahko ugotovijo težavo. 
Priporočljivo je, da računalnika ne popravljamo sami, saj lahko tako povzročimo še večjo škodo na samem sistemu, če ne vemo točno kaj počnemo.

Kaj če smo ponesreči izbrisali svoje podatke?

Velikokrat se zgodi, da zaradi napake uporabnika izgubimo vse svoje podatke na računalniku. To se lahko hitro zgodi, saj samo z nekaj preprostimi komandami izbrišemo celotni disk, datoteke na računalniku ali program. V tem primeru potrebujemo reševanje podatkov, ki ga opravi računalniški servis ali nam svetujejo kje lahko poiščemo pomoč.

Računalnik se noče prižgati

Razlogov za to je veliko, vendar daleč najbolj pogost je ta, da je nekaj narobe z napajanjem računalnika. Tako težavo je dokaj preprosto odpraviti, če je kriv napajalnik ali kondenzatorji na matični plošči. Včasih se zgodi, da tako popravilo traja malo dalj časa, saj je potrebno ugotoviti točen razlog zaradi katerega imamo težave z napajanjem. Če se pa računalnik prižge in se operacijski sistem noče naložiti je pa verjetno kaj narobe s samim operacijskim sistem ali gonilniki. V tem primeru smo zaklenjeni ven iz računalnika in nimamo dostopa do svojih datotek, če nismo izdelovali rednih varnostnih kopij.
Ste lastnik Samsung pametnega telefona? S klikom na povezavo si lahko preberete članek na temo servis Samsung telefonov.



Leave a Reply.