Uporabniški vmesniki za urejanje spletnih strani (CMS) niso nič novega. Na trgu so že par desetletij, vendar so šele sedaj začeli doživljati pravi razcvet. V tem članku vam bomo razložili mnoge prednosti sistemov za vodenje spletnih trgovin. S tem boste dosti lažje razumeli zakaj so tako nujni in zakaj brez njega skorajda več ne gre. Kot primer si bomo vzeli uporabniški vmesnik Magento.
Spletne trgovine

Urejanje spletnih strani je za laika kar težko delo, saj bi se moral naučiti spletne programske jezike. Vendar pa CMS, oziroma uporabniški vmesnik omogoča urejanje preko enostavne nadzorne plošče, kar prihrani čas in omogoča, da ureja stran tudi nekdo, ki nima časa ali znanja, da bi se tega lotil na klasični način.

Spletne trgovine so odličen primer uporabe CMS-ja, saj zahtevajo dosti večjo kategorizacijo in uporabo različnih elementov. Zato je izdelava spletnih trgovin močno olajšana. Lažje je manipulirati samo postavitev elementov spletne trgovine, kot tudi dodajanje nove vsebine.

Magento

Sistem za urejanje spletnih trgovin Magento je eden najbolj razširjenih sistemov. Ponuja ogromno možnosti in je ravno zato primeren za velike projekte. Včasih pa je tudi preobsežen za manjše projekte, ki niso tako kompleksni. Magento omogoča ogromno nastavitev, na voljo pa so tudi mnoge razširitve in teme (dizajni), kar nam omogoča, da lahko trgovino povsem priredimo svojim potrebam.

Vsekakor je najbolj zmogljiv sistem na voljo zastonj na tržišču. Pred uporabo vam priporočamo konkreten premislek in zasnovo trgovine, kasnejši popravki so težki.

Tisti, ki ste vajeni drugih CMS-jev kot so Wordpress ali Joomla boste dosti lažje prešli tudi na Magento, ki je dejansko sistem prirejen za postavitev spletnih trgovin. Še vedno pa ostajajo temeljni koncepti kot so oznake, kategorije, ter tudi večino dobrih praks, ki se uporabljajo za izdelavo spletnih strani.

Na kratko

Sistem Magento vam priporočamo, če nameravate imeti obsežno trgovino z različnimi produkti. Sistem je zelo zmogljiv in omogoča neverjetno možnost prireditve željam uporabnika. Je pa res, da je veliko možnosti dostikrat lahko tudi problem, saj je preizkušanje zamudno, včasih pa je najti kako možnost težko. Ni vse samoumevno in vsak sistem ima svoje muhe.







Leave a Reply.