V današnjem času hitrega življenja nam je zelo pomembno, da se stvari hitro dogajajo. Če so ljudje včasih imeli zelo veliko časa za nakupovanje, izbiranje izdelkov in čakanje v vrstah na blagajni - danes temu zagotovo ni več tako. Ljudje imamo vsakič manj časa.
Zaradi tega je spletno nakupovanje tudi v Sloveniji v velikem porastu. Poznamo številne spletne trgovine, kjer dobimo praktično vse, kar lahko tudi v navadnih fizičnih trgovinah. Velika prednost je ta, da nam ni potrebno čakati in lahko izdelek naročimo ter plačamo takoj. Slabost pa je zagotovo v tem, da naročene izdelke ne prejmemo hkrati s plačilom. Vendar, če se navadimo naročevati prej, potem tukaj zagotovo ni težava.

 Kakšne plačilne sisteme poznamo? Zelo pomembno je, da spletni trgovini, v kateri nakupujemo, tudi zaupamo. Zaupanje je zagotovo glavno vodilo spletnega nakupovanja. Hkrati seveda z varnostjo spletnega nakupovanja. Poznamo veliko različnih plačilnih sistemov, preko katerih lahko izdelek plačamo ter naročimo. Poznamo plačilne sisteme za gotovinsko plačevanje, sisteme za obročno odplačevanje, sistem kreditnih kartic ter razne spletne banke. Od lastnika spletne trgovine pa je odvisno, katere plačilne sisteme (
http://www.izdelavamagentotrgovine.si/moduli) uvede v samo spletno stran. Seveda večina spletnih trgovin ponuja tudi plačilo po povzetju ali predračunu, vendar pa je plačilo po povzetju najmanj zaželjeno v spletnih trgovinah.

Kam uvrščamo kateri plačilni sistem v spletni trgovini?  

Obročno odplačevanje:

- Diners

- E-krediti

Kreditne kartice:

- 3D secure

- Acktiva payment Getaway

Spletne banke:

- Abanet

- NLB Klik

Gotovinsko plačevanje:

- Paypal

- Moneybookers

- Paysafecard

- Cash-ticket

- Moneta

Centralni sistemi:

- EON NULL

- EON MegaPOS

Kot smo že napisali, vsak spletni trgovec se posamično odloči, kakšne plačilne sisteme bo nudil obiskovalcu oziroma kupcu. Zavedati se je potrebno, da ima večinoma vsak plačilni sistem svoje provizije ali pa mesečne naročnine. Odvisno od splošnih pogojev plačilnega sistema. Hkrati pa je potrebno vedeti, da več plačilnih sistemov nudite, več naročil lahko potencialno imate, saj imajo ljudje možnost izbire in zajamete širok spekter ljudi - ne glede na posedovanje in način plačevanja posamezne osebe.
Najbolj pomembno je dejstvo, da vam plačilni sistemi na spletni trgovini delujejo tako, kot bi morali.  Zato izberite strokovnjake, ki vedo, kaj počnejo.



Leave a Reply.