Zakaj se odločiti za namizni računalnik? 

Res je, da se vedno več ljudi odloča za nakup prenosnikov ter tabličnih računalnikov, kar pomeni, da je v zadnjem času močno upadla prodaja namiznih računalnikov. V preteklosti so le ti veljali za prodajni hit, danes pa so se stvari že močno spremenile. Dejstvo je, da je prenosnike ter tablice mogoče imeti venomer s seboj, kamor koli se odpravimo, kar pa žal ni mogoče pri namiznem računalniku. Seveda je tudi to mogoče, vendar je vsa stvar malce težje izvedljiva. Že samo ime namizni računalnik nam nakazuje na to, da gre za nekaj fiksnega, nekaj kar ni namenjeno neprestanemu prestavljanju. Vendar pa ima tudi namizni računalnik svoje prednosti pred priljubljenim prenosnikom ali tablico, nekatere izmed njih so:


Hitrejše delovanje in boljša grafika za zahtevnejše programe, igrice, ipd…

Daljša življenjska doba.

V splošnem večja kapaciteta diska.

Ugodnejše, konkurenčne cene.

Kot že omenjeno, so to samo nekatere lastnosti, na katere se spozna prav vsak laik. Zagotovo bi kak računalniški strokovnjak našel še nekatere, vendar pa bi bilo to že vse preveč strokovno in za marsikoga tuje, nedostopno. Da ne bo pomote, tudi prenosnik je mogoče dobiti takšen, ki bo brezhibno deloval in predvajal tudi najzahtevnejšo grafiko, ampak boste morali v tem primeru odšteti neprimerljivo višjo vsoto denarja, kot za nakup primerljivega namiznega računalnika. 

Torej, v kolikor računalnika ne potrebujete vselej ob sebi in ga uporabljate predvsem v popoldanskem času ali večernih urah doma, potem vam vsekakor priporočamo nakup namiznega računalnika. Po izjemno ugodnih cenah boste namreč dobili izjemno kakovosten in preprosti vrhunski namizni računalnik! 
7/31/2013 10:12:14 pm

Osebno so mi prenosniki bolj ušeč, sploh zardi mobilnosti. Pa tudi vedno boljši postajajo. pa še dokaj poceni so.

Reply



Leave a Reply.